Direktlänk till inlägg 21 mars 2009

Bruks spår

Av Anneli - 21 mars 2009 19:03

Vi har haft ett underbart fint vår väder idag och man vill nästan inte gå in. I morse tog jag med mig Lily på en dunder lång promenad, där hon kunde gå lös nästan hela tiden förutom när vi kom fram till en stor trafikerad väg. Där fick hon koppel på sig. När jag kom hem så hade mina två snälla tjejer redan varit ute med Molly och Maja på en annan rätt så lång promenad så därför kunde Pelle och jag ta premiär turen med vår nya motorcykel. Det blev en jätte fin tur i två timmar runt Smögen, Kungshamn, Bovallstrand, Väjern och Hamburgsund innan vi körde hem igen för att fixa middag till tjejerna som skulle iväg till kompisar och sova över.


Eftermiddagen har jag och hundarna tillbringat i skogen med varsitt spår. Mollys spår var med 7 apporter och en liggtid på ca 45 minuter. Under tiden som det låg till sig gick vi en promenad och Molly kände vittringen av spåret när vi kom tillbaka till bilen och drog som sjutton för att få gå sitt spår. Hon hittade 6 av sina 7 apporter.


När jag selat av henne tänkte jag lägga ett apell spår åt de andra så jag satte Molly i nederkant på en stor äng, sa till henne att sitta och gick iväg. Apell spår är ca 300 meter så jag traskade på 50 meter och la första apporten där och gick vidare 50 meter innan jag bröt av i en 90 graders vinkel och var på väg ytterligare 50 meter när jag ser en liten svart skugga smyga efter mig med en apport i munnen. Molly hade följt efter och plockat upp apporten under tiden som jag gick iväg. Då fick jag ju blåsa in henne och berömma henne för att hon varit så duktig på apporteringen.


Jag tog in henne i bilen och la ytterligare två korta spår istället i skogen. Lily fick 4 apporter och hittade tre. Hon markerar dem jätte bra men vägrar att plocka upp dem. Maja som aldrig förr gått ett bruksspår fick 3 apporter och markerade de två försa genom att nosa och tog den tredje och kom in till mig med.


Ja det var verkligen en jätte kul eftermiddag/kväll och jag är riktigt nöjd och stolt över mina hundar.


Nu har alla fått mat och gått och lagt sig runt mig och i sina korgar.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anneli - 7 mars 2016 21:23


I kväll har vi haft avslutning på vår NW kurs och det sista vi fick göra var att avlägga ett doftprov. Tycker att Irma fixade det fin :)   ...

Av Anneli - 5 mars 2016 18:45


  Irma och syster Tassa har träffat lektant Chillie, världens snällaste golden :) ...

Ovido - Quiz & Flashcards