Direktlänk till inlägg 17 juli 2009

Ordinarie Viltspårs prov

Av Anneli - 17 juli 2009 22:24

I eftermiddag körde jag Frida och en kompis till Trollhättan och fallens dag. Det var hur mycket folk som helst där. Blev sittande rätt så länge när det var broöppning. Kändes lite pressat då jag hade bokat in två ordinarie viltspårs prov hos en domare som stod och väntade på oss vid Ursands camping. GPS.en styrde mig dit då jag inte hade koll på rätt väg.


Molly var den som fick börja sitt spår. Hon var väldigt ivrig och pigg och drog nåt förskräckligt i kopplet på väg till sitt spår. Hon startade väldigt bra men hade ett högt tempo som var svårt att hejda. Nog för att jag kan gå sakta i spåret men hon flög fram i galopp. Det var 25 grader varmt så hon ville gärna dra mot alla dammar och diken som fanns och på så sätt kom hon ju ur spår några gånger. Domaren var inte förtjust i att hon skulle bada hela tiden så till slut satt han tillbaka oss på spåret. Det har aldrig hänt förr att vi har blivit återtagna till spåret men någon gång skall ju vara den första, men det är helt Ok. Efter det kom vi upp i annan terräng på ett berg och efter det gick hon som en klocka. Men eftersom vi blivit återtagna till spåret så blev vårt resultat en 2:a ikväll.


Eftersom domaren var hård i sin bedömning så var det faktiskt lite pirrigt att ta ut Maja och gå med henne. Hon har ju ingen rutin som Molly så det kändes så där. Men Maja gjorde mig inte besviken. Vilken spår tjej. Hon vek inte från spåret någon gång, korsade tre vägar där orienterare sprang, tog upp spåret på andra sidan vägarna, spårade över berg, djupa dalar, snåriga buskage och hittad sin klöv. Domaren var lyriskt över hennes spår och berömmde henne väldigt mycket och sa att jag kommer att få mycket roligt av den här hunden.


När jag fick protokollen i min hand fick jag se att Maja hade fått ett HP med ett + bakom sig. Det har aldrig hänt förr att vi fått det och så glad jag blev. Nu får vi vänta tills på söndag när alla spår är avklarade och se vart Maja hamnade den här gången. Förra gången hon fick HP kom vi ju på 8:onde plats så nu måste vi ju ligga ännu bättre till. Vi får vänta och se.


Nu kom Pelle hem från jobbet och nu har han 3 veckors semester, själv börjar jag arbeta på måndag igen. Det har gått ruskigt fort de här 4 veckorna. Fördelen med uppdelad semester är att barnen och hundarna inte behöver vara hemma själva så mycket.


Två kort på vår goa Emma och Molly och Emma och Maja som jag tog idag.

 
 
stin@

stin@

20 juli 2009 14:52

Stort grattis till Majas 1:a med HP+!!!!
Håller tummarna för att det räcker låååååångt!!

http://www.tansandtins.se

 
Ingen bild

Anneli

24 juli 2009 21:01

Hej Stina
Tack för att du håller tummarna

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anneli - 7 mars 2016 21:23


I kväll har vi haft avslutning på vår NW kurs och det sista vi fick göra var att avlägga ett doftprov. Tycker att Irma fixade det fin :)   ...

Av Anneli - 5 mars 2016 18:45


  Irma och syster Tassa har träffat lektant Chillie, världens snällaste golden :) ...

Ovido - Quiz & Flashcards