Direktlänk till inlägg 30 augusti 2009

SSRK

Av Anneli - 30 augusti 2009 18:35


Molly uppställd inför domare Jostein Halvorsson, Norge


Jo... jag bestämde mig allt för att åka till utställningen iallafall. Först är det ju så himla nära och så är det ju väldigt kul att åka på utställning och träffa alla jätte glada och goa cocker ägare runt ringside. De första jag träffade  på var Agneta och Stig från Guldkulan. Det var bra länge sedan som jag träffade dem och de var roligt att diskutera vårt DM, så nu är snart förberedelserna klara för vårt DM den 27/9. Det rullar in anmälningar och i år har vi fler än så länge än vi haft förut.


Sedan så träffade jag Eva Giljam med Nellie så där fick Molly och jag campa ihop med henne och några fler hundar.

Det gick jätte bra för Nellies ena dotter som vann junior klassen men tyvärr utan CK. Det var snålt med CK:na och 2:orna haglade över hundarna. I hanhundarnas öppna klass var det bara 3 stycken som fick första pris, resten fick 2 or och även någon 3:a. Det är inte kul att få. För övrig så kom Nellie 4:a i öppen klassen tikar, jätte grattis Eva.


Jag minglade runt ringside ett tag och tog kort på fina hundar och pratade med många som jag inte träffat på väldigt länge. Grattade Frida med snyggen Ecco, som varit en av mina favoriter sedan han var liten. Ecco vann sin klass och fick sedemera sitt andra Cert och blev också BIS. Stort Stort Grattis till dig Frida.


Sedan var det dax för Molly och mig för första gången i veteran klass. Molly var jätte fin och duktig och kom på en tredje plats. Hon fick en väldigt bra kritik men varken CK el. HP.

Domaren tyckte hon hade en mycket stark och bra rygg och en massa muskler. Hennes kritik löd:

"8 år av mkt god typ, mkt bra huvud, hals och skuldror. Kroppen har fina prop. typisk överlinje. Hunden har mkt muskler i kroppen, rör sig med stolthet men med ngt hög svans."

Ja svansen den viftar högt när matte har kycklingfile att bjuda på men huvudsaken är att hon tycker att det är kul att visa sig.


Det var en jätte roligt dag och tack till Eva G att jag fick dela tält med dig när regnet öste ned.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anneli - 7 mars 2016 21:23


I kväll har vi haft avslutning på vår NW kurs och det sista vi fick göra var att avlägga ett doftprov. Tycker att Irma fixade det fin :)   ...

Av Anneli - 5 mars 2016 18:45


  Irma och syster Tassa har träffat lektant Chillie, världens snällaste golden :) ...

Ovido - Quiz & Flashcards