Alla inlägg under augusti 2009

Av Anneli - 2 augusti 2009 16:05

Här sitter Molly med sin fina buckla och bredvid till höger Lena Hansson och Troya som kom etta på lördagen och tvåa på söndagens tävling och därmed vann alltihop. På andra sidan mig sitter söndagens tredje pristagare Viceca Hellberg med sin tollare Ida.


Söndag morgon gick vi upp väldigt tidigt för att åka till Kungshamn igen. Vi var där strax före 8.00 på morgonen då vi skulle samlas och tilldelas vår domare. I dag fick vi en ytterligare en jätte trevlig och bra domare som hette Bengt Helgesson. Jag fick packa in hundarna efter lite rastning och så köra till en litet sammhälle som hette Örn.


Molly var den som först fick börja sitt spår. Här hade det gått många råddjur över natten och även en häst hade klampat in i spåret. Molly tog spåret direkt och sedan hade hon inga avvikelser från sitt spår överhuvudtaget. Ett helt igenom kanon spårarbete enl. vår domare. Hon tar sig fram överallt och inga hinder i världen kan stoppa henne när hon väl är igång. Hon gick spåret på 15 minuter och hennes kritik löd:

"En tik som spårar med stor glädje i bra tempo. Löser allt utan problem, Kanon!"


Sedan var det Majas tur att gå sitt spår. Vi fick köra en bit för att komma till hennes spår. Maja tog starten och började, hon gjorde allt helt korrekt men mycket sakta och noggrannt. Så när man kommer efter Molly så är det inte lätt för antingen tycker man om att det är tuffare spår tag el. så vill man ha det lite saktare. Maja gjorde ett jätte bra jobb och hennes kritik:

"En tik som gör allt rätt, men är mycket försiktig och krånglar vid snår och hinder men för övrigt en bra spårare. "


Sedan skulle vår domare döma fler hundar så vi åkte tillbaka till skjutbanan som var samlingsplatsen. Eftersom vi fått bra kritiker så stannade jag och inväntade prisutdelningen. Fick reda på att Maja hade gått på 16 minuter dagen innan och hamnat på en 4:e plats. Helt suveränt med tanke på att det var 33 startande hundar dagen innan.


När alla hade kommit tillbaka så hade alla domare överläggningar och tillslut kom de ut på trappan för att redovisa allas resultat. Det var 28 startande hundar och en hel del 0:or. treor och tvåor delades ut. 5 HP blev det på söndagen mot 6 som var på lördagen. När domaren kom till 5:e platsen och det inte var vi så blev det spännande och ju närmare vi kom första platsen ju mer pirrit blev det. Tillslut förkunnande domaren att det nu var en tax och en cocker som låg väldigt bra till, vem skall det bli ......... Jo det blev cockern som kom på första platsen,,, gud vad roligt det var. Ja det var verkligen roliga spår och även om jag tycker att det kostar en hel del pengar att gå spår med 2 hundar två dagar i rad så känder det faktiskt som om det var värt det när man stod där med den fina bucklan.

Av Anneli - 1 augusti 2009 22:11

I morse gick vi upp tidigt för att åka iväg till Kungshamn och vara med på Svenska dreverklubbens årliga ordinare spår tävling som kallas "Skärgårds spåret". Alla hundraser är välkommna dit och i år var vi hela 33 startande hundar på lördags morgonen.


Molly, Maja och jag blev tilldelade en domare som heter Bo Vallin. En domare som kunde mycket om vår ras och deras arbets sätt. Vi fick vänta en stund för vi skulle även ha med oss en viltspårs elev ut i skogen.... skogen ja.... det fanns kanske två träd på Mollys spår och inga träd alls i Majas spår. Våra spår idag bestod av berg, berg, berg och åter berg. Ljung dungar och vatten rännor.


Molly var den som fick börja. Hon var så ivrig, kunde knappt sitta still och vänta på att jag skulle sela på henne. Hon hittade sin uppspark och drog iväg. Även den här dagen så galopperade hon i spåret och tycker att det är så fantastiskt roligt att spåra. Det var verkligen inget lätt spår och eftersom det regnat ordentligt de sista dagarna så kunde inte jag se något blod överhuvudtaget. Molly gjorde ett jätte bra spår. Skottet kom lite oväntat, de spår jag gått tidigare så har jag kunat sätta hundarna vid min vänstra sida och invänta skottet, domaren har gått ca 10 meter framåt i skottriktningen och sedan kommit tillbaka till vår sida efter de skjutit. Här gick de så långt bakom och rätt var de var så kom de upp gemsides och sköt och följde sedan inte med när vi spårade vidare efter klöven. Men det gick bra detta också.


Sedan fick jag hämta Maja som satt i bilen och väntade. Molly fick hoppa in och fick sina köttbullar.


Majas spår började i en gräsdunge och sedan var det bara berg rakt igenom. Hon fick passera gärdsgårdar och några dungar med ljung. Själv tycker jag att det var ett jätte svårt spår men Maja var så noga och gick sakta. Jag tror att hennes spår tog 26 minuter. Jag hann inte stanna till prisutdelningen och få våra protokoll så därför är jag inte helt 100 på tiden. Men när vi spårat klart så tyckte domaren att hon var jätte duktig.


Hundarna har en massa ljung i pälsen och det var till att börja ta bort den när vi kom hem men Pelle och jag skulle ned till stan och äta middag på havsbadet som vårt jobb bjöd oss på så det blev till att slänga sig i duschen och sedan gå ned till stan. När vi kom hem tog vi MC:n och körde en tur på 25 mil. Åkte till en kompis i Ödsmål och pratade en stund och tog sedan några fina vägar genom ljungskile, backamo, trollhättan, uddevalla, munkedal och hem.


Tog hundarna på en timmes promenad nu ikväll och man kan inte tro att de jobbat med näsan idag för de var otroligt pigga. Nu har de ätit kvällsmat och gått och lagt sig för kvällen. Imorgon skall vi upp tidigt igen för ännu en spår dag.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards