Direktlänk till inlägg 27 september 2009

Västra cocker klubbens viltspårs mästerskap 2009

Av Anneli - 27 september 2009 20:30

  

SVCH Westerner Dance For Me

Foto: Angelica Mansfield


Maja har idag blivit västra cocker kubbens viltspårs mästare 2009. Vilken liten duktig hund hon är.... Jag är alldeles överväldigad. Det var verkligen svåra förhållanden, det blåste och de flesta spår låg på berg. Men Maja pinnade på och var verkligen  duktig. Av 9 hundar var Maja en av de två som fick första pris och Maja fick även HP.


 

Foto: Jonas 


Vi samlades kl. 10.00 och fick reda på vilken domare som skulle döma oss. Drever klubben hade olika domare och de som hade mer än två hundar fick gå för samma domare med båda sina hundar. Min domare var en helt ny bekantskap för mig som hette Sture Valfridsson, en äldre sympatisk herre med många års erfarenhet. Alla åkte iväg på olika spår och jag tog ut Molly först. Hennes spår låg alldeles intill skjutbanan. Hon var pigg och glad som vanligt och hälsade länge och väl på vår domare.

Maja fick sitta kvar i bilen och vänta på sin tur. Mollys spår började på en traktor stig och hon var riktigt duktig (i början) efter ca 50-60 m tog hon av mot höger och hon kändes säker och duktig men efter ett tag så sa domaren till oss att vi inte var på rätt spår utan han tog tillbaka oss. Attans.... där rök första priset.... ja sedan gick det sådär, Molly var ute ur spår ytterligare en gång och domaren tog tillbaka oss en gång till så där rök 2:a priset...... var jag knäckt eller var jag knäckt...... vad var det här. Molly var inte i form. Pigg och glad men så slarvig. Domaren sa själv att det var ett mycket svårt spår men ...... det skulle hon väl ha klarat. Ja... Molly fick alltså sitt livs första 3:a i viltspår..... detta bevisar väl bara att det inte är några maskiner som vi har att göra med, utan ibland så går det helt åt pipsvängen..... Jag kände mig som att jag ville gå och gräva ner mig någonstans men Molly fick iallafall spåra färdig, när skottet kom så kändes det som en befrielse att få sluta. In i bilen med henne och en massa goa skinkbitar fick hon iallafall och som sakt go och glad som vanligt och mattes älskling ändå.


Maja fick ett spår längre bort så domaren åkte med oss i bilen. Majas spår började i skog men övergick ganska så snart till berg och ljung, så som vi har här på västkusten. Hon var iallafall otroligt noggrann och spårade säkert. Första priset var jag säker på att vi rott i land men HP:t var jag inte säker på. Så det blev en glad överrasking när Maja kom 1:a med HP, hennes 5:e HP i år. Hon har gått från klarhet till klarhet och jag är såå nöjd med henne.


  

Foto: Angelica Mansfield


Det var en roligt dag (förutom Mollys placering) hon kom sist.... tack till alla cocker kompisar som kom och är med på våra DM, tack till domarna, tack till Dan Karlsson som är drever klubbens kommisarie och tack till Bo Vallin som önskade oss välkommna och hade hand om prisutdelningen och höll i det mesta. Ett jätte tack till Ann-Charlotte Olsson på Trinnöjas kennel som skänkt ett vandringspris till vinnaren i västras distriktsmästerskap i viltspår som består i en älg i metall.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anneli - 7 mars 2016 21:23


I kväll har vi haft avslutning på vår NW kurs och det sista vi fick göra var att avlägga ett doftprov. Tycker att Irma fixade det fin :)   ...

Av Anneli - 5 mars 2016 18:45


  Irma och syster Tassa har träffat lektant Chillie, världens snällaste golden :) ...

Ovido - Quiz & Flashcards