Direktlänk till inlägg 30 september 2009

Revansch .....

Av Anneli - 30 september 2009 19:36

I går kväll åkte Molly och jag iväg för att gå det sista spåret inför årets viltspårs cocker. Idag är ju som sagt dead line för att gå spår om man vill vara med på listan. Hade ju bokat ett sista spår för några dagar sedan om det skulle gå illa i vårt DM som var ett ordinarie prov. Tanken var ju att om det nu gick bra och Molly fick sitt sista HP så kunde Maja gått det spåret eftersom hon inte hade mer än 4 HP innan söndagen men nu blev det Molly som fick gå spåret iallafall.  Det var tur att jag hade gjort det eftersom söndagens spår var en katastrof för Molly och mig.

Men igår så kändes det riktigt bra från början. Molly tog spåret direkt och gick ev. kanske bara 1 - 1,5 meter ifrån spåret ibland men tog alla vinklar, bloduppehåll etc. så som hon gjort bra så många gånger förut. Det kändes riktigt bra när hon hittade klöven efter 16 minuter (som börjar bli hennes vanliga tid). Det var allt lite nervöst och jag brukar aldrig vara nervös inför viltspår, men det var som sagt innan söndagen som det känts så. Det var en lättnad när vi fick protokollet i handen och det visade sig att hon även fått HP.

Nu har jag skickat in båda mina hundars resultat inför årets viltspår cocker, även resultat för agility cocker och allround cocker. Får se vart vi hamnar i dessa grenar.


Jag har kollat in någon viltspårs tävling som går i november som SSRK anordnar och två agility tävlingar, en på Orust och vår egen tävling "utmaningen" som vi ev. skall anmäla oss till. Sedan kommer vi att ta igen oss ett tag framöver. Kommer nästan inte ihåg när jag och hundarna hade en hel helg hemma. Hur kul det än är med tävling så blir man ändå lite trött och behöver någon helgs vila inemellanåt.


I kväll går mina tankar till en arbetskollega som har en hund precis under året som har en sjukdom som gör att han inte kommer att bli äldre än så här. I morgon slutar han sina dagar på den här jorden och det känns hemskt, hans liv har ju inte ens börjat. Jag tittar på mina egna hundar och känner verkligen att jag måste krama om dem och bara tanken på att de inte skulle finnas runt mig känns bara fruktansvärt.

 
Det här inlägget går inte att kommentera.
Av Anneli - 7 mars 2016 21:23


I kväll har vi haft avslutning på vår NW kurs och det sista vi fick göra var att avlägga ett doftprov. Tycker att Irma fixade det fin :)   ...

Av Anneli - 5 mars 2016 18:45


  Irma och syster Tassa har träffat lektant Chillie, världens snällaste golden :) ...

Ovido - Quiz & Flashcards