Direktlänk till inlägg 2 januari 2010

Promenader och träning ....

Av Anneli - 2 januari 2010 18:05

Här kommer jag ......  

I går kväll fick jag mail om att vi skulle samlas på brukshundklubben de som kunde för att gå ut och leta efter hunden som försvann på nyårs kvällen. Jag tog med mig Lily och traskade iväg och gick runt i skogarna i ca 2,5 timme. Sedan var jag helt slut. Det är rätt så jobbigt att plumsa runt i djupsnö. Lily hade iallafall roligt för som hon sprang i djupsnön. Tyvärr hittade varken Lily el. jag någon hund där vi gick runt. När jag kom hem så frågade Frida om vi skulle ut och gå, då hade hon vaknat och gått upp och hade inget speciellt för sig.


Vi tog då Molly och Maja med oss och gick till ålderdomshemmet och hälsade på min farmor. Det var mycket uppskattat och hundarna och farmor bara älskar varann. De fick sitta och ligga i soffan och jag som älskar choklad åt nästan upp en hel kartong med nobless. Frida har slutat äta godis, ett av hennes nyårs löften för år 2010 så jag kunde äta i fred...... hm... skall nog också försöka lägga av med godiset.

Vi tog oss en runda runt stan på vägen hem och väl hemma så fixade Emma middag, jag tvättade en maskin och hängde en som redan var klar. Telefonen ringde och det var Siv som meddelade att de hade hittat den försvunna hunden 5 km från stan. Han höll sig i bergen och var nog på väg hem. Han var lite blyg inför sin matte men så glada alla var att ha hittat honom oskadd. Vilken känsla och så härligt att han är återfunnen, för fy vilka hemska dagar dessa ägare måste ha haft.

  


  


Efter middagen så har vi fixat lite här hemma, dammsugit huset och när det var klart tog jag med mig alla hundar på en promenad. I eftermiddag gick vi återigen till parkeringen med de uppställda husbilarna och husvagnarna. Jag satte fast Molly och Maja och började lite träning med Lily. Tränade kanske i 10 minuter med henne. Linförighet och fotgående var hon super duktig på. Hon pulsade runt och gick riktigt bra med otroligt kontakt. Läggande och ställande under gång var hon också jätte duktig i. Sedan fick hon ligga plats och så störde jag henne på alla möjligavis med att springa mot henne och runt henne under tiden som hon låg kvar. Duktig hund.

Molly var näste hund på plan. Hon har ett så otoligt piggt fotgående. Fritt följ, backa och sidförflyttning gjorde hon jätte bra. Inkallningen är en fröjd, läggande under gång likaså. Ställandet är svårare med några steg... men .. men... jag är super nöjd även med henne. Sedan fick även hon göra en platsläggning med störniong. Sprang runt och förbi och även mot henne utan att hon reste sig upp. rullande även en boll 10 cm framför henne som hon bara tittade på... ja hon lutade sig lite fram när den rullade för sakta i snön en gång och nosade på den men var jätte duktig.

Maja var som vanligt sist ut för lite träning. Med henne körde jag lite linförighet, det gjorde hon riktigt bra, nosade i backen en gång men slutade strax med det efter en tillsägelse. Sedan tränade vi lite fotgående utan koppel och det gick också bra. Inkallning gick bra förutom att hon sätter sig lite snett. Läggande under gång reste hon sig en gång upp ifrån. Apportering gick jätte bra. Svårare var det att få henne att bara greppa apporten och hålla i den. Idag tuggade hon lite på apportbocken men vad kan man begära. Vi har ju precis börjat hennes träning.

Efter träningen så fortsatte vi vår runda och kom hem till nybakat paj med vaniljsås och kaffe. Det var verkigen gott efter att ha varit ute i -10 grader. Sätta sig i soffan och ta igen sig en stund.

Nu har hundarna fått mat och det är inte mycket mer som händer idag.


Ha en go kväll alla ......

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anneli - 7 mars 2016 21:23


I kväll har vi haft avslutning på vår NW kurs och det sista vi fick göra var att avlägga ett doftprov. Tycker att Irma fixade det fin :)   ...

Av Anneli - 5 mars 2016 18:45


  Irma och syster Tassa har träffat lektant Chillie, världens snällaste golden :) ...

Ovido - Quiz & Flashcards