Direktlänk till inlägg 11 januari 2010

My Dog 2010...........

Av Anneli - 11 januari 2010 20:33

  

Det blev ju inget My Dog för mig i år då jag jobbade både torsdag och fredag men

I går gick jag upp tidigt för att gå en sväng med hundarna innan Pelle och jag åkte till My Dog för att titta lite grann. Meningen var att jag och Siv skulle åkt på lördagen men Siv kände sig dåligt på fredag kväll och då är det inget kul att åka på mässa. Pelle och en kompis hade hyrt simhallen på lördagen och behövde också bilen för att frakta kanoterna fram och tillbaka så det blev till att stanna hemma.


Men vi hade ett strålande väder så Siv och jag bestämde oss för att gå ut och gå istället. Jag tror att vi var ute i skogen i över två och en halvtimme. Hundarna hade jätte kul ihop och sprang över ängarna. Molly var inte så pigg på att springa så hon höll sig mest till oss. Hon har inte varit så himla pigg de här dagarna när de är så kallt. Kommer gärna när kopplet kommer fram och vi skall ut och gå men efter en kvart så börjar hon sacka efter. Vänder man då hemmåt så springer hon iväg och vill gärna hem och lägga sig framför öppna spisen i vardags rummet.


Lily och Maja vill gärna vara ute men Lily har ont av snö klamparna som bildas mellan trampdynorna. Jag har sprejat på en sprej som gör att det ramlar av lätt men efter en stund så slits ju den bort när de går i salt och snö. Ja .. det är ingen lätt tid för hundarna nu.


Men iallafall..... Pelle och jag var på plats vid halv tolv och då var det dax för polisen och deras hundar att ha uppvisning i final ringen. Ja.... det är inte klokt vad duktiga de är. Hundarna litar totalt på förarna och de visade hur hundarna uppför sig när tjuvar försöker att stjäla och fly i bilar. En tår föll från min kind när en polisman berättade om "Kita" en polishund som blev dödad förra året när hon skyddade sin förare. Det var sorgligt men deras vardag.


Sedan gick vi bort till Cafe senen där Fredrik Steen skulle hålla ett föredrag och det var intressant. Han berättade om sitt hundliv och episoder därifrån och TV-programmet som han håller på att spela in. Jag kan säga att jag fick en annan syn på honom och efter föredraget gick jag direkt bort och köpte hans bok.


Efter det så tog vi oss en sväng bort till montrarna och hälsade på Stig från Guldkulan som stod i montern för cockrarna där. Hälsade även på Lena Svedin som stod i montern för italiensk vinthund och även på Frida Larsson som satt i montern för phalene..


Tog en sväng runt hallarna och köpte några saker från häromi, bl.a en mycket dyr och bra sprej som gör så att tovorna lättare reds ut. Testade den på Lily i går kväll och trimmade sedan henne så hon blev så fin.


Innan vi åkte ifrån My Dog så lyssnade vi på ordföranden från Svenska kennelklubben som berättade om nästan alla raser som visades i stora final ringen. Det var skoj och det bästa av allt var att även Pelle tyckte att det var Ok att följa med och kolla.


På vägen hem körde vi en sväng om IKEA och handlade några saker som vi behövde, köpte en hamburgare till Frida och en paj till Emma. Våra tjejer hade varit så duktiga och varit ute med hundarna tre gånger under dagen. Det är inte ofta Pelle och jag åker bort ihop eftersom någon måste gå ut med hundarna men i går så fick vi till det och vi hade en jätte roligt dag.


Ikväll har jag varit en sväng på klubben med Maja och börjat smygträna lite grann. Molly och Lily har jag gått en runda med i skogen och tränat några övningar med.


Nu är det snart dax att göra sig iordning för kvällen.....

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anneli - 7 mars 2016 21:23


I kväll har vi haft avslutning på vår NW kurs och det sista vi fick göra var att avlägga ett doftprov. Tycker att Irma fixade det fin :)   ...

Av Anneli - 5 mars 2016 18:45


  Irma och syster Tassa har träffat lektant Chillie, världens snällaste golden :) ...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Kennel Blancocks med Blogkeen
Följ Kennel Blancocks med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se